Home Ons bedrijf nu

Traditie in ere

Aan een schilderachtige gracht in Edam, achter een rij historische geveltjes, liggen de kaaspakhuizen van Gestam B.V. Kaasexport. Een modern bedrijf met een lange traditie, dat al sinds 1916 kaas opslaat, verpakt en exporteert. De locatie aan de Voorhaven houden we bewust in ere: dat blijft dé kaashaven van Edam. Met nog een zestal pakhuizen elders in de stad is onze totale opslagcapaciteit 500 ton, en de volgende uitbreiding komt er aan.

Nieuw pand

Sinds juli 2002, zijn wij verhuisd naar een nieuw pand. Deze nieuwe locatie is gebouwd volgens de laatste normen voor kaasopslag en -verwerking. De mogelijkheid om jonge kaas op te slaan is verhoogd tot meer dan 300 ton en de logistiek is aanzienlijk verbeterd.

Zorg voor kwaliteit

Naarmate kaas ouder wordt, verdampt het vocht en wordt de smaak sterker. De kazen van Gestam worden daarom zorgvuldig opgeslagen om te ‘rijpen’ en regelmatig gekeerd. Wekelijks keurt een keurmeester ze op ‘leeftijd’ en kwaliteit. Om de houdbaarheid te verlengen worden de meeste kazen voor export voorzien van een waslaag of geplastificeerd. De karakteristieke rode kleur van Edammer zou overigens oorspronkelijk veroorzaakt zijn door de wijnvaten waarin hij vroeger naar Frankrijk werd vervoerd.

Onze filosofie

Het assortiment van Gestam omvat alle Nederlandse kaassoorten in alle leeftijden. Onze specialiteiten worden overal ter wereld zeer gewaardeerd: sommige afnemers doen al tientallen jaren zaken met ons.

De filosofie van Gestam blijft dan ook dat de klant het beste bediend wordt met een ruim assortiment met een goede, constante kwaliteit. Wij hanteren bovendien snelle levertijden en zijn één van de weinige exporteurs die ook kleinere zendingen kan verzorgen.

Links and friends